Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ!!!


Χιλιάδες Έλληνες έστειλαν το μήνυμα (φωτ.)
φωτό: eurokinissi.gr
Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε περίπου στις 18:00.
Το ραντεβού για τη συγκέντρωση έχει δοθεί στις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά αρκετή ώρα νωρίτερα είχαν καταφθάσει εκεί άνθρωποι από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάνουν λόγο για πάνω από 500 λεωφορεία και για συμμετοχή 400.000 ατόμων.
ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ / ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ - ËÇØÅÉÓ ÌÅ DRONE (MOTIONTEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Λίγο μετά τις 15:30, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 500.000 και πως συνολικά στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ” όλη την Ελλάδα.
Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι όλοι οι βουλευτές βορείου Ελλάδος της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (4)
Λεβέντης: Προδοσία αν συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία»
Από την Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας, η κα Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρέπει να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο λαός της Μακεδονίας έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο. Να μη ψηφίσει η Βουλή την παράδοση του ονόματος. Αν αυτό συμβεί, η πράξη αυτή θα είναι προδοσία». Ο κ. Λεβέντης συνοδευόταν από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Φραγκούλης Φράγκος: «Θα μας βρουν μπροστά τους»
Ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.
Διεμήνυσε πως «θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν είμαστε έρμαια, τελείωσαν αυτά. Θα προστατέψουμε τη Μακεδονία μας».
Ο κ. Φράγκος είπε ότι η σημερινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται χωρίς κομματικές ταμπέλες και μακριά από χρωματισμούς και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα «για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός εάν πρέπει θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων».
Ο στρατηγός εν αποστρατεία έστειλε επίσης μήνυμα τους Σκοπιανούς να γκρεμίσουν τα «αγάλματα- τερατουργήματα» που έχουν στηθεί στη γειτονική χώρα, αλλά και να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους που έχει ονομαστεί «Μέγας Αλέξανδρος». Ζήτησε τέλος να δοθεί λύση «στο θέμα της αιρετικής σχησματικής εκκλησίας».
Ο κ. Φράγκος επιτέθηκε κατά του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και πρότεινε ένα έκτο όνομα για την ονομασία των Σκοπίων, το Monkey Macedonia (μαϊμού Μακεδονία).
Έκλεισε δε την ομιλία του, σημειώνοντας: «Θα μας βρουν μπροστά τους με ότι σημαίνει αυτό, μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες του Συντάγματος και της πραγματικής Δημοκρατίας. Φωνή λαού, οργή θεού».
ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÔÏÕÓ ÑÕÈÌÏÕÓ ÃÉÁ ÔÏ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÃÉÁ ÔÇÍ ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ / ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)
Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ
Λίγο πριν από τις 3 μ.μ. ξέσπασαν επεισόδια στην Πλατεία Ναυαρίνου, όταν ομάδα ατόμων με ελληνικές σημαίες προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο που κάνουν αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστές, στην Καμάρα.
Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνα και πέτρες προς τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το thestival.
Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (27)
Επιθέσεις από αντιεξουσιαστές
Οι εντάσεις πάντως δεν λείπουν. Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ανθρώπους που κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης, με ελληνικές σημαίες στα χέρια.
Την ώρα που περνούσαν έξω από την κατάληψη «Σχολείο», στη λεωφόρο Β. Γεωργίου, αντιεξουσιαστές του πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Ανδρες των ΜΑΤ έσπευσαν εκεί και απέκλεισαν το σημείο.
Λίγη ώρα νωρίτερα, στην περιοχή της Καμάρας δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης για το συλλαλητήριο. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν. Οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν με αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν να παρέμβουν και ένας πολίτης καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τη συμπλοκή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.
Νωρίς το πρωί, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας, που αναχωρούσε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει διαδηλωτές.
Ανθιμος: Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα, Μακεδονία
Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος απηύθυνε «εγκάρδιο ορθόδοξο, ελληνικό χαιρετισμό» στους συγκεντρωμένους. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία», τους είπε ακόμη.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (24)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (22)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (17)ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (16)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (9)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ / ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ - ËÇØÅÉÓ ÌÅ DRONE (MOTIONTEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ / ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ - ËÇØÅÉÓ ÌÅ DRONE (MOTIONTEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ / ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ - ËÇØÅÉÓ ÌÅ DRONE (MOTIONTEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ / ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ - ËÇØÅÉÓ ÌÅ DRONE (MOTIONTEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου