Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!


“Απόβαση” στη Θεσσαλονίκη θα κάνει την Κυριακή το πρωί ομάδα Κρητικών, οι οποίοι αναχωρούν σήμερα με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία».
krhtikoi1
Η ομάδα των Κρητικών αναχωρούν από το Ηράκλειο, ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές στολές, με άλογα, μαντιναδολόγους και καλλιτέχνες κρητικής μουσικής, για να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο και να στηρίξουν τους Μακεδόνες.
Οι Κρητικοί αναμένεται μόλις αποβιβαστούν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά, να μεταβούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου θα καταθέσουν δάφνες και έπειτα θα αναχωρήσουν με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη.
krhtikoi2
Οι ίδιοι θέλουν με αυτήν την αυθόρμητη πρωτοβουλία, όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ένας εκ των συμμετεχόντων Βαγγέλης Γραμματικάκης, να στηρίξουν τους Μακεδόνες, με τους οποίους τους δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων.
“Η Μακεδονία για άλλη μια φορά κινδυνεύει. Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους Μακεδόνες με τους οποίους μας δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων. Όλοι μαζί θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο με ένα κρητικό “χρώμα”, με τα άλογα, με τις μαντινάδες και τα παραδοσιακά τραγούδια” αναφέρει ο ίδιος.
krhtikoi3
Σύμφωνα με τον ίδιο, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αποτελεί μία καλή ευκαιρία, ώστε οι Κρητικοί να “πρωταγωνιστήσουν” σε μία γενικότερη ανάταση της ψυχολογίας του λαού.
“Θέλουμε με την αυθόρμητη αυτή πρωτοβουλία να “πρωταγωνιστήσουμε” σε μία γενικότερη ανάταση της ψυχολογίας του λαού, γιατί επικρατεί μία απογοήτευση ότι τίποτα δεν πάει καλά. Να ενωθούν όλοι οι αδικημένοι αυτού του τόπου για να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα χειρότερα που έρχονται” επισημαίνει ο κ. Γραμματικάκης.
krhtikoi4
“Αν κυβερνούν προδότες φταίνε οι πατριώτες”
“Αν κυβερνούν προδότες φταίνε οι πατριώτες” είναι το σύνθημα του πανό που θα αναρτήσουν απόψε στο πλοίο η ομάδα των Κρητικών, αλλά και στο συλλαλητήριο της Κυριακής.
krhtikoi5
“Να συνενωθούμε σε ένα εθνικό μέτωπο για να σωθούμε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είναι μεγάλη ευθύνη να έχουμε τέτοιους προγόνους. Έχουμε γονατίσει και πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας” τονίζει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου