Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΙΜΙΑ 1996 - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ,..


imia1
Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της Νύχτας των Ιμίων. Πλωτάρχης τότε, κυβερνήτης της πυραυλακάτου ΣΤΑΡΑΚΗΣ, o Αντιναύαρχος ε.α. σήμερα Σπύρος Κονιδάρης, μιλά για πρώτη φορά για τις 48 τελευταίες ώρες τις κρίσης των Ιμίων.
Ο Αντιναύαρχος Κονιδάρης τα λέει όλα:
• “Εκείνη τη νύχτα είχαν ευθυγραμμιστεί οι πλανήτες για να μην ξαναβγούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο”…
• “Οι δικοί μου στόχοι ήταν μια τουρκική φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι των Τούρκων που βρίσκονταν απέναντι στα παράλια… Τα πολεμικά πλοία που ήμασταν στα Ίμια μπορούσαμε να βυθίσουμε 10 τουρκικά πλοία”.
• Περιγράφει τις στιγμές γύρω από τα Ίμια όταν έγινε γνωστό πως πιθανόν Τούρκοι είχαν ανέβει στα Ίμια. Ποιος από το πλοίο του είδε το φουσκωτό. Τι έγινε με το ελικόπτερο.
• Η πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ εντόπισε τη σορό του Καραθανάση. Είναι συγκλονιστική η αφήγησή του για το πως ανέβασαν στην πυραυλάκατο τον νεκρό κυβερνήτη του ελικοπτέρου 21. Πως τον πήγαν στην Κω και πότε ο κυβερνήτης Κονιδάρης “έσπασε” και έκλαψε.
• Αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως μετά από την λεγόμενη απεμπλοκή το ΥΠΕΘΑ έστειλε
C-130 στην Κω για να ανέβουν όλοι οι κυβερνήτες των πλοίων στο ΥΠΕΘΑ και να δώσουν απ΄ ευθείας αναφορά στον τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμο Αρσένη. Περιγράφει συγκλονιστικές στιγμές από τη συνάντηση των Αξιωματικών με τους Αρσένη-Κουρή και τον Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστο Λυμπέρη. Τι είπαν στον Αρσένη οι κυβερνήτες και εκείνος εξεπλάγην! Τι τον ρώτησε ο πλωτάρχης Κονιδάρης και τι του απάντησε για την κρίση των Ιμίων ο τότε ΥΕΘΑ.
• “Εκείνη τη νύχτα χάθηκε μια ευκαιρία για τον ελληνικό Στόλο να βυθίσει τον τουρκικό”, λέει ο Αντιναύαρχος Κονιδάρης.
Δείτε την συγκλονιστική αφήγησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου