Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ!!!

 


sillalitirio2
Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Μέγα πλήθος, μέγα πάθος για τη Μακεδονία μας
Μεγαλειώδης η συγκέντρωση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων – Με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» oι διοργανωτές έστειλαν βροντερό μήνυμα στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια – Χιλιάδες πολίτες μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Για 500.000 κάνουν λόγο οι διοργανωτές – Συγκινητικές οι στιγμές με τον Εθνικό Ύμνο
Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε παλμό και σε μαζικότητα.
Από το Σάββατο (20/1) έφτασαν στην Θεσσαλονίκη πολίτες από όλες τις περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 500 πούλμαν είχαν αναχωρήσει από το απόγευμα του Σαββάτου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής είχαν φύγει λεωφορεία και από την Αθήνα.
Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έφτασαν τις 500.000!
el_1sillalitirio
Πολλά πούλμαν με πολίτες που ήθελαν να φτάσουν στην συγκέντρωση είχαν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα. «Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ» ήταν η έκκληση που απηύθυνε στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.
Στο συλλαλητήριο, μεταξύ άλλων, εκφώνησε ομιλία ο στρατηγός εν αποστρατεία Φράγκος Φραγκούλης, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο κ. Φράγκος επέκρινε τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι είναι «μισός Μακεδόνας», την οποία ο κ. Τσίπρας συνόδευσε από την εκτίμηση ότι δεν είναι παράλογη μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.
«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ο στρατηγός Φράγκος που έκανε λόγο για «γυφτοσκοπιανούς».
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν πάρα πολλοί βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝ.ΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με ομιλία του οποίου ξεκίνησε το συλλαλητήριο στις 14:15.

papas
Ο πύρινος λόγος του παπα – Ανδρέα Κεφαλογιάννη που συγκίνησε το πλήθος
Ο πατέρας Ανδρέας Κεφαλογιάννης από την Κρήτη ήταν ένας εκ των ομιλητών που ανέβηκαν στο βήμα του συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του ονόματος «Μακεδονία».
Ο πατέρας Ανδρέας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Σεβόμαστε την ιστορία, την καταγωγή, τα σπίτια μας, τις εκκλησιές μας και τους ανθρώπους όπου γης. Χωρίς ανούσιες κραυγές, είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Είναι μια, είναι αδιαπραγμάτευτη, είναι η γειτονιά της Ελλάδας, για την οποία χιλιάδες έδωσαν το αίμα τους». Και συνέχισε: «Δεν υπήρξαμε άρπαγες, δεν ατιμάσαμε την ιστορία, δεν ζητήσαμε παραπάνω απ’ όσα ο τόπος μας μας επέτρεψε να αξιωνόμαστε. Γιατί έχουμε Θεό, έχουμε σημαία: Τη γαλανόλευκη. Έχουμε οικογένειες, ενορίες, έχουμε πολιτισμό, έχουμε αγάπη, αλληλεγγύη».
Ο πατέρας Ανδρέας σημείωσε επίσης ότι όσοι βρισκόμαστε σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι για να «διατρανώσουμε την αντίθεσή μας με ηρεμία ψυχής και λόγου, με αγάπη και ορθόδοξη σκέψη. Επειδή δεν δεχόμαστε η ιστορία μας να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων. Δεν δεχόμαστε να μας εμπαίζουν. Να αναλογιστούν αν ο τόπος τούτος, αν η πατρίδα μας αντέχει άλλη πληγή».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο πατέρας Ανδρέας, σημείωσε καταχειροκροτούμενος: «Λέμε όχι στη σπίλωση της ιστορίας μας, σε κάθε επεκτατική διάθεση για τα ελληνικά μακεδονικά εδάφη μας. Αντέχουμε, δεν είμαστε ριψάσπιδες, δεν ρίχνουμε τον σταυρό, δεν διπλώνουμε τη σημαία μας».
Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, στις 13:00 αντιεξουστές πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στην περιοχή της Καμάρας, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Για 400.000 συμμετέχοντες κάνουν λόγο οι διοργανωτές – Παρόντες όλοι οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής Καϊλή – Εγκλωβισμένα πούλμαν στα Μάλγαρα
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων. Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, οι διοργανωτές της εκδήλωσης έλεγαν  ότι περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου λαμβάνοντας μέρος στο συλλαλητήριο.
Περίπου στις 15:00, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 400.000! Πολλά πούλμαν με πολίτες που θέλουν να φτάσουν στην συγκέντρωση έχουν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων.
Oι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο εκτείνονται σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
«Ομολογία Εθνική πίστεως», χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία», τόνισε.
k1k2
Για παραχάραξη της ιστορίας, έκανε λόγο ο πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Χρήστος Τοπαλίδης.
«Δεν είναι τυχαίο το ότι λαμβάνει χώρα για την Μακεδονίας μας. Πρέπει να διατρανώσουμε την βούλησή μας να σταματήσουμε την οποιαδήποτε παραχάραξη της ιστορίας μας», ανέφερε.
Άνθρωποι κυρίως από τη Μακεδονία, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έχουν καταφτάσει στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων.
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία – Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
15b63dd1dbff8383eb06d8d293450256_L556505_c7a0cd7d4c-8c7be9b8568de02e64f1e7f3d619976c4891b20d1dff972f_XL
Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν παραδοσιακές στολές και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.
Με κάθε τρόπο καταφθάνουν στο χώρο του συλλαλητηρίου χιλιάδες κόσμου από νωρίς το πρωί. Ηπροσέλευση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακή.

TO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
Τη χαριστική βολή στον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, την Γεννηματά, τους άλλους πολιτικάντηδες που έχουν βαλθεί να ξεπουλήσουν –ακόμη και με την ανοχή τους- την Μακεδονία αλλά και τον Ιερώνυμο έδωσε το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που ξεπέρασε -παρά την υπονόμευση και τα εμπόδια που δέχτηκε ακόμη και με …κλείσιμο διοδίων στα Μάλγαρα για να μην περνούν εύκολα αυτοκίνητα και λεωφορεία- κάθε προσδοκία!

Η χθεσινή ημέρα θα καταγραφεί ως ιστορική γιατί αποτελεί, όπως παραδέχονται παράγοντες όλων των πλευρών, αφετηρία για νέες πολιτικές εξελίξεις. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με αφορμή το εθνικό θέμα της Μακεδονίας έγινε ο,τι δεν γινόταν μέχρι τώρα για τα μνημόνια και τα οικονομικά μέτρα. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους κάνοντας την αρχή από τη συμπρωτεύουσα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Αθήνα όπου η συγκέντρωση αναμένεται να είναι ακόμη πιο μεγαλειώδης.

Χαμένος βγαίνει ο Τσίπρας διότι με την αλαζονεία και την έπαρση που τον διακρίνει  πίστευε ότι «θα τα καταφέρει» με το Σκοπιανό, όπως τα έχει «καταφέρει» εδώ και τρία χρόνια στα υπόλοιπα μέτωπα. Η χθεσινή λαϊκή απάντηση ήταν καταλυτική κι από τα μεσημέρι τα «εγκεφαλικά» στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέποντας τον όγκο και τον παλμό του συλλαλητηρίου, ήταν αλλεπάλληλα…

Χαμένος βγαίνει ο Μητσοτάκης  διότι η τεράστια συγκέντρωση ήταν ευθεία αποδοκιμασία και του ίδιου που έχει ταχθεί υπέρ της «σύνθετης ονομασίας» με χρήση του όρου «Μακεδονία». Αν θέλει να μείνει αρχηγός στη ΝΔ, θα πρέπει να τα ξεχάσει εντελώς όλα αυτά αλλά και πάλι δύσκολο είναι. Τον έχει πάρει η μπάλα και αυτόν. Δείγμα μάλιστα της ψυχολογικής κατάστασης που έχει περιέλθει είναι ότι πήγε να κάνει …σκι στην ορεινή Κορινθία, στο χιονοδρομικό κέντρο της  Ζήρειας, για να «ηρεμήσει». Αχ, ρε Κούλη…

Χαμένη βγαίνει η Γεννηματά γιατί μαζί με τον Θεοδωράκη και τους άλλους πασοκοειδείς όχι μόνο συμφωνούν με τη διπλή ονομασία, όχι μόνο τάχθηκαν κατά του συλλαλητηρίου αλλά και περίμεναν πώς και πώς να έρθει η ώρα να …υπερψηφίσουν μια τέτοια κατάπτυστη συμφωνία μέσα στη Βουλή.

Χαμένος βγαίνει ο Καραμανλής γιατί τη δική του σφραγίδα έχει η «σύνθετη ονομασία» που πλάσαρε το 2008 ως πρωθυπουργός στο Βουκουρέστι και την οποία απέρριψε με το βροντερό του παρών ο λαός στην Θεσσαλονίκη. Γι αυτό και σε μια προσπάθεια να σωθεί, διαρρέει τώρα ότι δήθεν …δεν προκύπτει πως σε εκείνη τη «σύνθετη ονομασία» θα περιλαμβανόταν ο όρος «Μακεδονία». Σε ηλίθιους νομίζει ότι απευθύνεται;

Χαμένος βγαίνει ο Σαμαράς γιατί ως βουλευτής και υπουργός της ΝΔ του Καραμανλή είχε ψηφίσει κι αυτός τη σύνθετη ονομασία το 2008 και τώρα κρύβεται.

Χαμένος βγαίνει και ο Ιερώνυμος για πολύ αυτονόητους λόγους. Αν είχε λίγη τσίπα θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί. Όχι μόνο γιατί δέχτηκε να μεταβληθεί σε εξάρτημα του Τσίπρα παίζοντας ύπουλο παιχνίδι. Η χθεσινή εντυπωσιακή παρουσία της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο απέδειξε ότι ο κ. Ιερώνυμος εκπροσωπεί πλέον μόνο το αμαρτωλό σαρκίον του…

Μαζί με όλους αυτούς φυσικά προς απόσυρση είναι και ο υποδυόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος έχει ευτελίσει τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας όσο κανείς προκάτοχός του.

Όλο αυτό το πολιτικό σύστημα έχασε χθες με τον πιο επίσημο και σαφή τρόπο τη λαϊκή νομιμοποίησή του.  Δεν δέχτηκε απλώς μια ρωγμή αλλά υπέστη ένα συντριπτικό κάταγμα το οποίο αναμένεται να έχει και συνέχεια. Ειδικά η κυβέρνηση -αλλά και οι υπόλοιποι- υποτίμησε το μέγεθος της οργής των Ελλήνων που συσσωρευόταν εδώ και πολύ καιρό. «Ό,τι θέλει ο Τσίπρας στην Ελλάδα το περνάει….» έλεγαν άλλωστε με θαυμασμό, ακόμη και δημοσίως, οι ξένοι. Γι αυτό και είχε εξελιχθεί στο αγαπημένο τους παιδί. Από χθες όμως αυτό τελείωσε. Δεν μπόρεσαν να διασώσουν τον επικίνδυνο πρωθυπουργό ούτε οι εφεδρείες που χρησιμοποίησε, με πιο «ισχυρή» εκείνη του θλιβερού αρχιεπισκόπου, στην απέλπιδα επιχείρησή του να διασπάσει και να μπερδέψει τους ξεσηκωμένους Έλληνες.

Από χθες ο κ. Τσίπρας έπαψε να είναι ανίκητος. Η πορεία διαρκούς ανόδου που είχε ξεκινήσει από το 2012 τερματίστηκε. Αυτοί που τον νίκησαν όμως δεν είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Κι αυτοί νικήθηκαν μαζί του. Τον νίκησαν οι Έλληνες. Κι είναι μια νίκη που με αιχμή το θέμα της Μακεδονίας παίρνει χαρακτηριστικά εφ’ όλης της ύλης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου