Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ FIAT!!!

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ FIAT...!!! ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ...!!



Το ελληνικό όνομα Aegea, για να “τιμήσει τους Τούρκους συνεργάτες της” επέλεξε η Fiat για το νέο μοντέλο της…
Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στο αγγλόφωνο Δελτίο Τύπου της Ιταλικής εταιρείας, που στάλθηκε στου Δημοσιογράφους όλου του κόσμου, εκτός των Ελλήνων. Στο Ελληνικό Δελτίο η Ελληνική εισαγωγική αρνήθηκε -και καλά έκανε – να συμπεριλάβει το προκλητικό αυτό σημείο, της αφιέρωσης δηλαδή του ονόματος στους Τούρκους.
Σημειώστε πως το νέο μικρό σεντάν Fiat θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Προύσα, όπου τα τελευταία 50 χρόνια η ιταλική εταιρία κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της και τα επαγγελματικά οχήματα της.
Το σχετικό ρεπορτάζ του NewsAuto.gr συνεχίζεται …
Σε οτι αφορά το αυτοκίνητο, αυτό παρουσιάστηκε στην έκθεση της Κωσταντινούπολης και θα αντικαταστήσει το Linea και θα αντιμετωπίσει αντίστοιχου χαρακτήρα μοντέλα, όπως είναι το Skoda Rapid. Το αμάξωμα δείχνει σαφώς πιο ενδιαφέρον με μία κομψή σχεδιαστικά όψη, με το μήκος να φτάνει τα 4,5 m, το πλάτος τα 1,78 m και το ύψος τα 1,48 m. Το μεταξόνιο των 2,64 m προμηνύει μεγάλους χώρους για μία οικογένεια, ενώ το πορτμπαγκάζ των 510 lt ακούγεται ανάλογα ευρύχωρο.
2015 Fiat Aegea (3)
Tο νέο σεντάν της Fiat είναι εφοδιασμένο με νέα συστήματα άνεσης και με στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού η διαθεσιμότητα του συστήματος Uconnect™, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5″, σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι (κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom).
2015 Fiat Aegea (2)
Το νέο Fiat Aegea εξοπλίζεται με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων (δύο τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζίνης) με ισχύ από 95 έως 120 PS, ενώ στην οικονομικότερη πετρελαιοκίνητη η κατανάλωση είναι κάτω από 4 lt/100km. Η ιταλική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω τεχνικά στοιχεία αλλά εικάζεται πως πρόκειται για τις δύο ντίζελ εκδόσεις στα 1.600 κ.εκ. και τους δύο βενζίνης στα 1.400 κ.εκ. (ένας ατμοσφαιρικός και ένας τούρμπο).
Οι πωλήσεις του νέου μικρομεσαίου σεντάν θα ξεκινήσουν στην Τουρκία τον επόμενο Νοέμβριο για να ακολουθήσει το λανσάρισμα σε περισσότερες από 40 χώρες.
2015 Fiat Aegea (4)
STOXOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου