Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΤΙΟ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

«Πλημμύρισαν» οι Αμπελόκηποι για τη Ζωοδόχο Πηγή

Μεγάλα πλήθη πιστών συνέρρευσαν χθες στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της στη συνοικία Αμπελοκήπων στη Λάρισα και ειδικά στη λιτάνευση της εφεστίου  εικόνας της παναγίας και των ιερών λειψάνων, το απόγευμα, προκειμένου να προσκυνήσουν, αλλά και να πάρουν το αγιασμένο νερό.
Το απόγευμα στις θρησκευτικές τελετές, επικεφαλής του ιερού κλήρου ήταν ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας και παρέστησαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, οι επικεφαλής στον Δήμο Λαρισαίων κ. κ. Ρένα Καραλαριώτου και Ντίνος Διαμάντος, δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολλοί πιστοί. Της πομπής, επικεφαλής ήταν η φιλαρμονική του ΔΩΛ.
Το πρωί, στην εορτή προέστη ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξαν, στον εσπερινό ο  αρχιμανδρίτης Γεδεών Μαντάς και στην θεία λειτουργία ο π. Απόστολος Ντόκος, αναφερθέντες και οι δύο στα θαύματα της Παναγίας και στο αγιασμένο νερό της πηγής Της.

http://www.eleftheria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου