Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η ¨ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ν.Π. ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ!!!

Καταγγελίες Διαμάντου Για Το ''Λουκέτο'' Στο Δήμο
Ανακοίνωση για την σημερινό λουκέτο στο Δήμο Λαρισαίων από τις 12 ώς τις 3 το μεσημέρι στο πλαίο της απόφαση της ΚΕΔΕ για τις κινητοποιήσεις
που είχαν αποφασιστεί ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου εξέδωσε η "Νέα Λάρισα" του Ντίνου Διαμάντου.
Η σχετική ανακοίνωση :
Με απόφαση της ΚΕΔΕ, σήμερα Παρασκευή 24/4/2015 όλοι οι Δήμοι της χώρας θα προχωρούσαν σε συμβολικό κλείσιμο των Δήμων από τις 12,00μμ – 15,00μμ ως διαμαρτυρία για την ΠΝΠ των πόρων των ΟΤΑ, με παρουσία των αιρετών και των υπαλλήλων μπροστά στα Δημαρχεία.
            Δυστυχώς όμως, στο Δήμο Λαρισαίων συνέβησαν τα εξής:
  1. Δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από το Δήμο προς τους αιρετούς των θεσμικών οργάνων του Δήμου και, καμία δημόσια ανακοίνωση για την κινητοποίηση προς τα ΜΜΕ ως προς το πλαίσιο της κίνησης αυτής.
  2. Στις 12,00μμ οι υπάλληλοι είχαν φύγει! Τη στιγμή που δεν είχαν προαναγγείλει ούτε στάση. Και τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Δημαρχείο.
  3. Ο Δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή ήταν απούσα.
  4. Κανένας άλλος από την αντιπολίτευση δεν ήταν εκεί (αφού δεν ενημερώθηκε άλλωστε από το Δήμο Λαρισαίων)
            Η έκφραση της ανησυχίας, της αγωνίας και της αντίθεσης σε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, χωρίς πρότερο διάλογο (όπως και οι καταδικαστέες ΠΝΠ της προηγούμενης Κυβέρνησης), καταλύει το Σύνταγμα, φαλκιδεύει την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, ναρκοθετεί τη βιωσιμότητα των Δήμων και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν, ο βαθμός διεκδίκησης είναι σαν το σημερινό: ανύπαρκτος.
            Το θέμα της ΠΝΠ είναι βαθύτατα πολιτικό και όχι οικονομικό.
            Ας θυμηθούμε ότι, με ΠΝΠ και με νόμους στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας «εκλάπησαν» αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για την επιτυχία του PSIκαι, επεστράφησαν … λιγότερα από τα μισά.
            Μόλις πρόσφατα (15/3/2015) αποκαλύφθηκε και το έγγραφο της ΤτΕ απάντηση σε ερώτημα ταμείου η οποία, εξηγούσε μεν τη διαδικασία μεταφοράς και μετατροπής των διαθεσίμων σε κρατικά ρέπος αλλά, ταυτόχρονα, επεσήμανε και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η πρακτική του «εσωτερικού δανεισμού», δηλαδή, ότι μπορεί να μην επιστραφούν στο ακέραιο.
            Οι ρητορικές εκφράσεις αντίθεσης δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη διεκδίκηση της παρουσίας των Δήμων σε ένα Εθνικής σημασίας διάλογο.
            Δεν μπορούν να διασφαλίσουν την επόμενη 16η μέρα των Δήμων.
            Δεν μπορούν να προσδώσουν σύμπνοια ηθική και υλική εκ μέρους των Δήμων σε μία Εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης που κάνει η Κυβέρνηση και φυσικά, πρέπει όλοι να είμαστε μαζί της, με τη στήριξη και την ευχή να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς εταίρους, χωρίς να καταλύσει τις «κόκκινες γραμμές της» αλλά, και χωρίς να απολέσει το απόθεμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης της από τον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου