Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ



Εκτός από τα οικονομικά, το πλέον δυσβάσταχτο φορτίο για τη χώρα μας είναι αυτό της παράνομης μετανάστευσης. Απελπισμένοι άνθρωποι πνίγονται ψάχνοντας να βρουν την ελπίδα σε μια ναυαγισμένη χώρα, καταφθάνουν κατά εκατοντάδες μέσω θαλάσσης.
Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό αλλά τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε έξαρση. Παρακολουθούμε την πολιτεία αμέτοχη να παρατηρεί το θέμα χωρίς να επισημαίνει δυνατά όπως θα έπρεπε ότι η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου της Ευρώπης, δηλώσεις περί ηλιοθεραπείας από την «αρμόδια» υπουργό είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.  Μάλιστα η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δρομολογήσει τη δημιουργία «κέντρων φιλοξενίας» που θα κοστίσουν εκατομμύρια ευρώ, αφού όπως η ίδια εξήγγειλε η φιλοξενία για τον κάθε «μετανάστη» έως το 2020 θα στοιχήσει περί τις 22 χιλιάδες ευρώ!!! Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να καταλάβει άμεσα τη σοβαρότητα του θέματος.
Είναι γεγονός ότι κάποιοι από τους εισερχόμενους στις θάλασσες μας ίσως πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες, όμως αυτοί είναι μειοψηφία καθώς η μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια. Αλήθεια πως βρίσκουν τα τεράστια γι αυτούς ποσά των 2000 – 3000 ευρώ κατ’ άτομο που δίνουν στους λαθρεμπόρους;

Το μεγάλο μας στοίχημα αυτή τη στιγμή ως έθνος, κράτος και κοινωνία είναι πως θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτό το τσουνάμι ανθρώπων άλλης κουλτούρας και πολιτισμού, αυτή την υπόγεια φανερή σε όλους όμως πλέον εισβολή, από το να σκάσει στις ακτές μας, χωρίς να χάσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. Ένα στοίχημα που ή θα το κερδίσουμε ή θα εξαφανιστούμε. Δεν είναι θέμα ρατσισμού ή ξενοφοβίας, είναι θέμα κοινής λογικής!!!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου