Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ ΤΕΡΜΑ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ.... Ο ΕΒΡΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για προτεραιότητα στον παράγοντα άνθρωπο και εξήγγειλε τη θεσμοθέτηση της “Κάρτας Προτεραιότητας” στα θύματα της κρίσης, ώστε οι στρατεύσιμοι να έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις και στις τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. “Αυτά θα είναι τα μόνα ρουσφέτια, τα κοινωνικά ρουσφέτια με καθαρά κοινωνικά κριτήρια. Επεμβάσεις θα έχουμε για καθαρά κοινωνικούς λόγους και θα βοηθηθούν τα παιδιά των θυμάτων της κρίσης” είπε και ανακοίνωσε πως ήδη έχει δώσει εντολή μετάθεσης των νεοσυλλέκτων στον Έβρο και τα νησιά “γιατί εκεί έχει ανάγκη η χώρα”.

Τέλος στα ρουσφέτια για τους στρατιώτες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι η πρώτη επίσημη προσκεκλημένη της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωστοποίησαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ησυχος και ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας. Απόντος του υπουργού Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, οι κ. Ησυχος και Τόσκας ανακοίνωσαν το τέλος του ρουσφετιού στις τοποθετήσεις και μετακινήσεις στρατευσίμων. Οπως είπαν, ήδη καταρτίζεται ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με διαφανή οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, που θα στηρίζει τους προερχομένους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι μεταθέσεις θα δίνονται με βάση τα κριτήρια αυτά. Τόνισαν, μάλιστα, ότι ενισχυμένο ρόλο ελέγχου τήρησης της διαδικασίας αυτής θα έχει η Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.

Εκτενή αναφορά έκαναν στην προσπάθεια αναβάθμισης της πολεμικής βιομηχανίας, για την οποία ανέφεραν ότι διαθέτει εξοπλισμό και τεχνογνωσία, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την εξέλιξή της. Μίλησαν, επίσης, για την ανάγκη μιας συνολικής προσπάθειας αλλαγής της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε «το δικό μας μοντέλο να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες άμυνας της χώρας» και, με βάση αυτό, θα γίνει συζήτηση για ενδεχόμενες τροποποιήσεις στη στρατιωτική θητεία.

το ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: 
Είναι καιρός οι αδικίες αυτές να σταματήσουν. Κάποιοι έκαναν πάρτι είτε υπηρετώντας χαβαλέ θητείες είτε δηλώνοντας ως "αντιρρησίες συνειδήσεως" οι οποίοι δουλεύουν "υποχρεωτικά" κάνοντας εναλλακτική θητεία λαμβάνοντας μάλιστα το ποσό των 210 ευρώ σε μία δημόσια υπηρεσία την ίδια στιγμή που ο στρατιώτης πληρώνεται με 8,80 ευρώ!!!
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου