Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;;;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ;;;
Είναι γενικά παραδεκτό ότι τα ρουσφέτια πήγαιναν σύννεφο όλα τα προηγούμενα χρόνια στο στράτευμα όσον αφορά τις μεταθέσεις των στρατιωτών κι όχι μόνο.
 Δυστυχώς στην μεγάλη τους πλειοψηφία τα παιδιά των ισχυρών ήταν εκείνα που ευνοούνταν και υπηρετούσαν τη θητεία τους κοντά στο σπίτι τους. Γόνοι πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών, κρατικών λειτουργών αλλά και "διάσημα" πρόσωπα της δημόσιας ζωής, έκαναν θητεία- χαβαλέ, υπηρετώντας κοντά στο σπίτι τους, με πολλές άδειες, χωρίς σκοπιές κ.τ.λ.
Από την άλλη είχαμε τα παιδιά των μικρομεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων να υπηρετούν στα σύνορα και στα ακριτικά νησιά με πολλές σκοπιές, ελάχιστες εξόδους και μόνο τις προβλεπόμενες άδειες με αποτέλεσμα να αποστρέφονται   την στρατιωτική θητεία αφού θεωρούσαν και πολύ σωστά ότι δεν είναι στρατιώτες αλλά χαμάληδες και καθαριστές με χακί στολή . Μάλιστα πολλά από αυτά τα παιδιά, ειδικά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής εξαθλίωσης, δεν είχαν ούτε τα ναύλα τους να πληρώσουν για να επιστρέψουν στις άδειες τους στις οικίες τους.
Εν αντιθέσει κάποιοι έκαναν πάρτι είτε υπηρετώντας χαβαλέ θητείες είτε δηλώνοντας ως "αντιρρησίες συνειδήσεως" οι οποίοι δουλεύουν "υποχρεωτικά" κάνοντας  εναλλακτική θητεία σε μία δημόσια υπηρεσία λαμβάνοντας μάλιστα το ποσό των 210 ευρώ την ίδια στιγμή που ο στρατιώτης πληρώνεται με 8,80 ευρώ!!!
Είναι καιρός οι αδικίες αυτές να σταματήσουν. Η νέα ηγεσία του Υ.ΕΘ.Α. υπό τον Πάνο Καμμένο δείχνει να έχει τη θέληση να αποκαταστήσει τις αδικίες στα σώματα ασφαλείας και εφαρμόζοντας  κοινωνικά κριτήρια στο θέμα των μεταθέσεων να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά οικογενειών των χαμηλών στρωμάτων να νιώθουν ότι η Πατρίδα δεν τους ξεχνά, δεν τους τιμωρεί, δεν τους θέλει υπηρέτες και κορόιδα αλλά Στρατιώτες που θα είναι υπερήφανοι και έτοιμοι να αγωνιστούν (μακάρι να μην χρειασθεί ποτέ) υπέρ βωμών και εστιών!!!

Τσιάρας Δημήτρης
Μηχ/γος – Μηχ/κος

Συντονιστής τύπου- επικοινωνίας της Ελληνικής Επαναφοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου