Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!!!

katadromia-620x450

Επίσημα κάλεσε τις χώρες μέλη της ΕΕ η  Γαλλία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να στείλουν στρατό στην Συρία μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ζητώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 42 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να στηρίζουν και να βοηθούν ένα άλλο κράτος μέλος σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε βάρος του.
Πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ είναι ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ.Κωσταράκος.
Το ερώτημα είναι κατά ποιανού θα εκστρατεύσουν οι Γάλλοι; Κατά του ISIS ή επί τη ευκαιρία κατά της νόμιμης συριακής κυβέρνησης του Μ.Άσαντ;
Επίσημο αίτημα παροχής στρατιωτικής βοήθειας από τα κράτη μέλη της ΕΕ ζήτησε η Γαλλία κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν η Γαλλία επιθυμεί σε διμερές επίπεδο και «με όσα μέσα μπορεί ο καθένας» στήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες για την εκστρατεία κατά του ISIL.
Ο Λε Ντριάν επικαλέστηκε την παράγραφο 7 του άρθρου 42 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να στηρίζουν και να βοηθούν ένα άλλο κράτος μέλος σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε βάρος του.
Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της ΕΕ που υπάρχει επίκληση του άρθρου 42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου