Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ...

ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ

Οι δανειστές απέρριψαν την ελληνική πρόταση


Οι δανειστές απέρριψαν την ελληνική πρόταση
Οι νέες προτάσεις που υπέβαλε την Τρίτη προς τους δανειστές της η Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστες, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης.
Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν στο πρακτορείο πως η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη, κάνοντας λόγο για ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγουμένων ελληνικών σχεδίων, ενώ και το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.
Νωρίτερα, πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα ένα νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων τριών σελίδων προς τους δανειστές της με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ καθώς και τη συνδρομή του ESM για να πληρώσει τα ομόλογα της EKT.
Το δημοσίευμα σημείωνε πως οι πιστωτές ήταν στη διαδικασία της εξέτασης των αντιπροτάσεων της Αθήνας, οι οποίες έρχονται δύο ημέρες αφότου ο πρόεδρος της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «διαμαρτυρήθηκε» ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε υποβάλει ακόμη τις της προτάσεις της στο σχέδιο των πιστωτών.
Την είδηση της υποβολής της νέας πρότασης της Αθήνας επιβεβαίωσε και Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος μιλώντας στο Reuters είπε ότι η Κομισιόν παρέλαβε κείμενο με ελληνικές προτάσεις και πως το εξετάζει, ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το περιεχόμενό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου