Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ...


Άμεση υπήρξε η διαμαρτυρία της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου στην ανακοίνωση της αντιδημαρχίας παιδείας και νεολαίας του δήμου Λάρισας σχετικά με εκδήλωση που προγραμματίζεται την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο και στην οποία θα μιλήσει ο φυσίατρος Κωνσταντίνος Μουρούτης με θέμα «Το Πάθος του Θεού για ζωή. Η σταύρωση του Χριστού υπό το ιατρικό πρίσμα».
Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να εμφανιστεί και το μουσικό σύνολο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του κ. Ευθύμιου Μαυρίδη.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η ιερά μητρόπολη αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής :
«Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώνει στους πιστούς Χριστιανούς της Λαρίσης, του Τυρνάβου και των χωριών της Ιεράς Μητροπόλεως, ότι η εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων την ερχόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και περιλαμβάνει ομιλία του φυσιάτρου κ. Κων. Μουρούτη, με το περίεργο θέμα: «Το Πάθος του Θεού για ζωή. Η Σταύρωση του Χριστού υπό το ιατρικό πρίσμα», είναι εκδήλωση που αντίκειται στα δόγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και καλεί τους πιστούς να μην την παρακολουθήσουν, εφ” όσον ο κύριος Μουρούτης, σχετιζόμενος με το Ινστιτούτο «Νέας ζωής», με τις περίεργες διδασκαλίες του, ουδένα ωφελεί, αλλά αντίθετα χωρίς να ομολογεί την Ορθόδοξη Πίστη διδάσκει αλλότρια, τα οποία παραπέμπουν μάλλον σε διδασκαλίες θεοπασχίτικες καί αποκρυφιστικές».


Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου