Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η πρόταση για το θέμα των διοδίων

(όπως αυτή κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τις δημοτικές παρατάξεις «Λάρισα Ανθρώπινη πόλη» & «Νέα Λάρισα»)
«Το θέμα των διοδίων είναι μέρος του μεγάλου θέματος ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου.
Για λόγους Εθνικής ανάπτυξης αλλά και, εξυπηρέτησης των κοινωνικών και παραγωγικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας είναι απαραίτητο να προκρίνεται και να διασφαλίζεται η άμεση ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της ΠΑΘΕ σε κάθε πρόταση που τίθεται.
Είναι γεγονός ότι, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενός οδικού άξονα μπορεί να καλυφθεί με δύο τρόπους: Ή, με επιβολή φόρου σε όλους ανεξάρτητα τους Έλληνες ή, με επιβολή τέλους χρήσης στους χρήστες μέσω διοδίων.
Παρατηρούμε όμως ότι, στην περίπτωση της Λάρισας υπάρχει μία άνιση σε σχέση με άλλες περιοχές και επιβαρυμένη κατάσταση υψηλού κόστους διοδίων. Μία κατάσταση που, με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες καθιστά απαγορευτική τη χρήση του δρόμου από τους κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.
Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα η Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση της κυρωμένης από τη Βουλή και την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμβασης παραχώρησης, με ιδιαίτερη έμφαση στον δίκαιο εξορθολογισμό της κατανομής αλλά και, σημαντικής μείωσης του κόστους των διοδίων που υπάρχουν στο Θεσσαλικό χώρο και ειδικότερα, στην ΠΕ Λάρισας».
Οι επικεφαλείς των 2 παρατάξεων
Έκτορας Νασιώκας
ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου