Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΚΡΑΥΓΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Θεσσαλία: Παιδιά καλούν μόνα τους στη γραμμή βοήθειας του Χαμόγελου του Παιδιού

Θεσσαλία: Παιδιά καλούν μόνα τους στη γραμμή βοήθειας του Χαμόγελου του Παιδιού
Η πληροφορία που έδωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Γρηγόρης Λιογγαρίδης, συντονιστής του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλία, συγκλονίζει:
παιδάκια 6-7 χρόνων και μεγαλύτερα έχουν καλέσει μόνα τους στην 24ωρη γραμμή υποστήριξης του Χαμόγελου ζητώντας βοήθεια…
Από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας οι κλήσεις των παιδιών ανέφεραν καταστάσεις βίας, εγκατάλειψης αλλά και ακραίας φτώχειας…
«Η γραμμή 1056 λειτουργεί όλο το 24ωρο. Απαντούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα για να αισθανθεί αμέσως το παιδί που χρειάζεται βοήθεια, ότι είμαστε εδώ για αυτό. Με επιστημονικό τρόπο, με συγκεκριμένες ερωτήσεις και πάντα σε πολύ σύντομο χρόνο προσπαθούμε να καταλάβουμε πόσο επείγουσα είναι κάθε κατάσταση, ώστε να κινηθούμε αναλόγως.»
Το γεγονός ότι τα παιδιά καλούν τα ίδια όταν αισθανθούν ότι χρειάζονται βοήθεια επιβεβαιώνει την ανάγκη ύπαρξης ενός οργανισμού, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, τον οποίο να εμπιστεύονται.
Εκτός από τη στήριξη που παρέχει το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλία σε παιδιά σωματικά και συναισθηματικά κακοποιημένα, παραμελημένα, εγκαταλελειμμένα και φτωχά, έμφαση δίνεται στην πρόληψη και την ενημέρωση των ίδιων των παιδιών και ήδη στη Θεσσαλία έχουν ενημερωθεί 3000 μαθητές.
ΠΗΓΗ: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου