Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΕΝΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!!!

Λαθρομετανάστευση*

http://www.larissanet.gr/
Λαθρομετανάστευση*
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ– Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
Καθημερινά η χώρα μας μέσω της θαλάσσιας οδού »δέχεται» στο έδαφός της χιλιάδες λαθρομετανάστες προερχόμενους από την Συρία -Ιράκ [που ευρίσκονται υπό το καθεστώς εμπόλεμης εμφύλιας σύρραξης] και τις …..καθιερωμένες εδώ και χρόνια »επισκέπτριες» χώρες, όπως το Πακιστάν,το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές.
Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν »εισβάλει» στην Ελλάδα << δύο Λάρισες>> και ακόμη περισσότερο, ενώ κανείς αρμόδιος δεν γνωρίζει επακριβώς πόσες εκατοντάδες χιλιάδες λαθραίων μεταναστών ευρίσκονται στη χώρα μας.
Οι λόγοι της αθρόας εισόδου των παρανόμων μεταναστών είναι λίγο-πολύ γνωστοί και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Οι Ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές ,από όργανα αναχαίτισης και αποτροπής της ανεξέλεγκτης εισόδου αυτών στην επικράτεια έχουν μετατραπεί σε tour operators,δηλαδή σε όργανα υποδοχής και μεταφοράς τους στο εσωτερικό της χώρας μετά την άφιξή τους στα νησιά μας.
Αναλύοντας με την απλή σκέψη,γνώση του αντικειμένου και πέρα από συναισθηματισμούς, εξαρτήσεις και ιδεοληψίες θα αναφερθώ στην »ωμή» πραγματικότητα. Η λαθρομετανάστευση διακρίνεται σε δύο επίπεδα μαζί σε ένα.
Στο πρώτο επίπεδο προέρχονται τα πρόσωπα τα οποία προέρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής και »πήραν των ομματιών τους» για να σωθούν από τις σφαγές και τον αφανισμό. Στο δεύτερο επίπεδο συμπεριλαμβάνονται οι »κατ εξακολούθηση» λαθρομετανάστες των λοιπών χωρών της Ασίας και Αφρικής οι οποίοι προσδοκούν κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Η κατάσταση σήμερα εξελίσσεται από άκρως ανησυχητική,έως εφιαλτική.Υπολογίζεται ότι περίπου δύο εκατ. άνθρωποι είναι έτοιμοι να εισβάλουν στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα με την »ευλογία» της Τουρκίας η οποία για εθνικούς και οικονομικούς λόγους [γίνεται μεγάλη μπίζνα] μας τους »φορτώνει» για να μας »γονατίσει»,απεργάζοντας και εξυπηρετώντας κατά τον καλύτερο τρόπο τα μελλοντικά της σχέδια που καταστρώνουν οι μυστικές της υπηρεσίες και το »βαθύ» Κράτος,σε βάρος ασφαλώς των δικών μας εθνικών,κυριαρχικών και κοινωνικών συμφερόντων,ως χώρας υποδοχής και συγκέντρωσης όλων αυτών στο έδαφός της.
Μπορεί όμως η Ελλάδα να απορροφήσει και να περιθάλψει τα»προσεχώς» εκατομ. αυτών των ανθρώπων ; Ασφαλώς όχι.
Κατ ουδένα τρόπο,όσο ουμανιστές και αν είμαστε. Οι λοιπές χώρες της Ε.Ε. βάσει της σύμφωνίας του Δουβλίνου 2 δεν δέχονται στο εσωτερικό τους παράνομους αλλοδαπούς τρίτων χωρών.
Άρα;
Η παραμονή τους στη χώρα μας θα δημιουργήσει εκ των περιστάσεων ζητήματα (ήδη δημιουργούνται) οικονομικά,κοινωνικά και εθνικά. Και εξηγώ το γιατί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Είναι δυνατό η χώρα μας στη κατάσταση που βιώνει σήμερα να εξασφαλίσει την μακροχρόνια παραμονή και διαβίωσή τους ;Πώς θα διαχειρισθεί τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι -είναι απόλυτα βέβαιο- θα διασκορπισθούν σε όλη την επικράτεια ;
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ. Πώς θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν στον Ελληνικό κοινωνικό ιστό έχοντας μαζί τους το ΄»σύνδρομο» του απομονωτισμού και της ίσως υπό κοινωνική διαμόρφωση απαξίωσης,όταν έχουν άλλες αντιλήψεις ζωής,άλλη κουλτούρα και φιλοσοφία,άλλα ήθη και έθιμα,άλλη θρησκεία,άλλη συμπεριφορά πολιτιστική; Πόσες είναι οι κοινωνικές δομές του Κράτους που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ένα τόσο οξύ πρόβλημα,όταν σήμερα λ.χ. δεν επαρκεί η στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού για την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών παιδικών Σταθμών; Όταν »΄το στομάχι κόβει λόρδα»,τι θα αναγκασθούν να πράξουν ;Μοιραία θα υπάρξει αύξηση της χαμηλής και υψηλής εγκληματικότητας.
ΕΘΝΙΚΑ. Τι θα συμβεί εάν η χώρα μας δεχθεί εξωτερική επιβουλή; Πώς θα διαμορφωθεί η συμπεριφορά τους σε ένα τέτοιο γεγονός; Άς μη μας διαφεύγει ότι μέσα στο σύνολο αυτών των ατόμων έχουν εισχωρήσει και πρόσωπα με ακραίες πεποιθήσεις οι οποίοι πιθανότατα και θα αποπειραθούν να δημιουργήσουν κοινωνική αναταραχή για τους δικούς τους λόγους.
Πέραν όλων αυτών που αναφέρθηκαν -ας μην έχουμε αυταπάτες-,μέγιστος αριθμός εξ αυτών θα παραμείνει στη χώρα μας ,είτε γιατί δεν θα μπορέσει να καταφύγει σε άλλες Ευρωπαικές χώρες της προτίμησής τους,είτε γιατί δεν θα μπορέσει να επανακάμψει στην πατρίδα τους και ο οποίος πληθυσμός θα βαίνει διαρκώς αυξανόμενος λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και της υπεργεννητικότητας,σε αντίθεση με τον γηγενή πληθυσμό που δεν ανανεώνεται ηλικιακά και δυστυχώς γερνάει.
Οπότε ποιό θα είναι το μέλλον; Η πρόθεσή μου ήταν να μεταφέρω την άποψή μου με βάση και μόνο από τα αδήριτα στοιχεία, χωρίς να »χαιδεύω αυτιά»και να »πουλάω» θεωρίες. Εύχομαι πραγματικά να λήξουν οι εμφύλιες διαμάχες στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Συρία και οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Εύχομαι να μην μείνω με την ευχή. Ανθρώπινα σαν Έλληνες τους συμπονούμε,τους κατανοούμε και τους συνδράμουμε από το πλεόνασμα,η το υστέρημά μας. Ως χώρα όμως και ως Έθνος έχουμε »χονδρό» πρόβλημα και η όλη κατάσταση θα λάβει στο άμεσο μέλλον τραγικές διαστάσεις. Άραγε οι αρμόδιοι έχουν καταλάβει ότι σε λίγους μήνες έρχεται χειμώνας (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Για πόσο ακόμη θα συνεχίσουν να λιάζονται; Μετά το »λιάσιμο» έρχεται »βροχή» και ακολουθεί »καταιγίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου