Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ 1996 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΥΠ.ΕΘ.Α. ΤΑ ΙΜΙΑ...

Ο Καμμένος στα Ίμια

Ο Καμμένος στα Ίμια
Εχει να πάει υπουργός στη θάλασσα των Ιμίων από το 1996. Από τότε δηλαδή που υπήρξε η κρίση των Ιμίων και που η Αγκυρα άρχισε να κάνει λόγο δήθεν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδος σε αρκετά νησιά θέτοντας ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.
Τότε που ζητήθηκε από τους αμερικανούς να αποσυρθούν τα στρατεύματα από την περιοχή, τότε που ζητήθηκε να μην υπάρχουν «ούτε σημαίες, ούτε στρατός στα Ίμια».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος θα είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται τη θάλασσα των Ιμίων για να ρίξει ένα στεφάνι τιμώντας έτσι τη μνήμη των τριών πιλότων του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Ο κ. Καμμένος θα καταθέσει και στεφάνι στο μνημείο των Ιμίων στην οδό Βασ. Σοφίας, ενώ θα επισκεφθεί νησιά του Αιγαίου και θα συναντηθεί με πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Την ίδια ώρα με αφορμή την επέτειο από τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει συγκέντρωση το Σάββατο στο Μνημείο των Ιμίων στην οδό Βασ,. Σοφίας. Λίγη ώρα νωρίτερα όμως αντιφασιστικές οργανώσεις προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου