Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Φοβού τους Έλληνες και χρέος φέροντες»


Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου πρόκειται να διαβάσει την επιστολή της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Αγίου Νικολάου μέσω του ευρωβουλευτή Γ.Χατζημαρκάκη, ο οποίος κρούει τον κώδωνα  του κινδύνου: «Φοβού τους Έλληνες και χρέος φέροντες» τονίζει ο κ.Χατζημαρκάκης.
Διαβάστε την επιστολή:
«Φοβού τους Έλληνες και χρέος φέροντες»
«Λεγόμαστε Έλληνες» και είμαστε μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Αν και είμαστε μόλις τριάντα αντιπροσωπεύουμε μια ολόκληρη κοινωνία. Μια κοινωνία που πασχίζει να επιβιώσει στην καθημερινότητα της.
Έχουμε δεχτεί περικοπές μισθών, εργασιακή τρομοκρατία, περικοπές υπηρεσιών δωρεάν περίθαλψης και εκπαίδευσης. Δεν τολμάμε να σκεφτούμε καν να αρρωστήσουμε, να σπουδάσουμε και έχουμε αποκλείσει από το λεξιλόγιο μας τις λέξεις πλάνο, όνειρο, όραμα.
Όλοι έχουμε ένα συγγενικό πρόσωπο που έχει χάσει τη δουλειά του ή κινδυνεύει να τη χάσει και που δυσκολεύεται να ζήσει τα παιδιά του. Έναν φίλο που άφησε τις σπουδές του και έναν που δεν τις ξεκίνησε καν. Πληρώνουμε ενοίκια και 11 συνεχόμενες αυξήσεις για να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα (είδος πολυτέλειας πλέον). Αν δεν πληρώνουμε ενοίκια, πληρώνουμε χαράτσι για ένα σπίτι, αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ολόκληρης ζωής.
Κλείσαμε τα μαγαζιά μας, όταν «μας έκαναν τη χάρη» οι πολυεθνικές εταιρείες (οι φορολογικά άψογοι πληρωτές), να εδραιωθούν στον τόπο μας. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε τους κόπους μας να χάνονται από μια ανεξέλεγκτη πολιτική αναρχο-νομοθεσία, επιβάλλοντας μας πρόστιμα τιμωρίας επειδή γεννηθήκαμε και υπάρχουμε στην χώρα αυτή. Την ίδια στιγμή που οι εταιρείες «οφ σορ» έχουν «φορεθεί» πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, δίνοντας για άλλη μια φορά την δυνατότητα άκοπου πλουτισμού μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.
Εχουμε μερίδιο ευθύνης; Έχουμε. Στο βαθμό που επιλέξαμε και συντηρήσαμε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα. Που δεν αφυπνιστήκαμε εγκαίρως. Που επιτρέψαμε να μας παραπλανούν εκείνοι που άρχισαν να μας κατηγορούν για την ανευθυνότητα μας αναρτώντας μας την »’ταμπέλα» του τεμπέλη,απατεώνα,κι εκμεταλλευτή, έως ότου μας κάνουν να πιστέψουμε πως «μαζί τα φάγαμε».
Όχι κύριοι, δεν τα φάγαμε μαζί. Δανειζόμαστε την φράση του κ. Χατζημαρκάκη «Οι Έλληνες πολιτικοί είναι ζόμπι. Είναι πολιτικά νεκροί. Μόνο που δεν το έχουν καταλάβει ακόμη». Και εμείς σε νεκρούς παύουμε να μιλάμε.
Όμως ποιος δεν αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αλλά κομμάτι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Παραγνωρίζοντας το γεγονός αυτό ήρθε η Γερμανία και η φιλεύσπλαχνη και γενναιόδωρη Τρόικα «πασάροντάς» μας τη σωτηρία μας, πληρώνοντας μέσα μαζικής ενημέρωσης και φιλοξενώντας κάθε λογής υβριστικό άρθρο, με στόχο να στρέψει όλον τον ευρωπαϊκό πολιτισμό ενάντια στην χώρα που τον γέννησε. Παρουσιάζοντας τον ελληνικό λαό ως βάρος της Ευρωπαϊκής κοινότητας και αφήνοντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την οικονομία στη δίνη των Μνημονίων.
Μήπως όμως οι φίλοι μας Γερμανοί θα έπρεπε να λάβουν υπόψη και την συμμετοχή τους σε αυτή την παρακμή με θέματα όπως ο εκμαυλισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος από πολυεθνικές, τη σχεδόν εκβιαστική επιβολή των προϊόντων της ,πολεμικών και μη, αλλά και πολλά άλλα που οδήγησαν στη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας;
Μέσα στη δίνη όλων αυτών των γεγονότων ο απλός Έλληνας πολίτης νιώθει ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ή ακόμα χειρότερα υπό κατοχή.Παρ’ όλα αυτά αγωνίζεται ,στην πλειοψηφία του, έντιμα με μόνα όπλα την επιμονή,την εργασία του και την υπομονή του-όση του έχει απομείνει-.
Την ίδια στιγμή οι άνεργοι επιστήμονες σε μια κατεχόμενη χώρα, τα μεγαλύτερα «μυαλά μας», εξευτελίζονται συνεχώς και αποσύρονται από κάθε μορφή δραστηριότητας στην χώρα αυτή προσφέροντας ανεκτίμητες γνώσεις σε κάποια άλλη, ελαχιστοποιώντας οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης,
Θα πρέπει βέβαια να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις και τον τελευταίο καιρό όλο και δυναμώνουν οι φωνές αντίδρασης για την σκληρή και άδικη μεταχείριση του ελληνικού προβλήματος κι ολοένα πληθαίνουν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τον Ελληνικό Λαό, ακόμη και σε χώρες που οι κυβερνήσεις τους άλλα πρεσβεύουν.
Η Ελλάδα λοιπόν τρώει τα παιδιά της; Ναι. Αλλά πρέπει να αρχίζει να τα διαχωρίζει. Η Ελλάδα γέννησε τα παιδιά της δίνοντας τους μια τεράστια κληρονομιά να διαχειριστούν. Τα άσωτα παιδιά της πρέπει να κατασπαράξει. Και αυτό θα πράξει. Τα υπόλοιπα δεν θα φύγουν. Θα μείνουν για να αποβάλλουν κάθε τρωκτικό που ροκανίζει το ιδανικό του νέου, το καθήκον της προσφοράς στον ανήμπορο και ηλικιωμένο, τις αρχές της υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας του κάθε Έλληνα πολίτη. Και τώρα τους δίνεται αυτή η ευκαιρία.
Στην εποχή της τρόικα, των μνημονίων και της υποδούλωσης της χώρας, θα μείνουν για να στηρίξουν κάθε έλληνα παραγωγό και το προϊόν του. Θα μείνουν για να εναντιωθούν στο προτεινόμενο ενεργειακό μοντέλο και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.Θα παραμείνουν για την ανατροπή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης και στη διαμόρφωση της νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.
Γιατί η οργή του κάθε ενός από εμάς που έζησε και εργάστηκε ευσυνείδητα ξεχειλίζει εναντίον εκείνων που υπονομεύουν το μέλλον το δικό του και των παιδιών του αλλά και εναντίον εκείνων που απερίσκεπτα και ελαφρά τη καρδία και τω πνεύματι τον καταδικάζουν ως «παράσιτο» της Ευρώπης.
ΔΕΝ είμαστε «παράσιτα». Είμαστε άνθρωποι, είμαστε Έλληνες, είμαστε Ευρωπαίοι.
Με τιμή
Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Αγίου Νικολάου
Ο Πρόεδρος
Κεφαλούκος Κωσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου