Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παζάρεψαν την είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. με αγορά εξοπλισμού από τους δανειστές μας.

Το Κίνημα Ελληνικής Επαναφοράς, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euobserver.com εκφράζει την απερίφραστη οργή και αγανάκτηση για την ενέργεια των -κατά τ’ άλλα- εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν πουλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ελλάδα, ύψους άνω του 1 δις ευρώ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πρώτο πακέτο διάσωσης το 2010, δηλαδή σε χρονικό σημείο όπου η Ελλάδα διάβαινε επίσημα τις πύλες του ΔΝΤ.
Δεν μας προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση το γεγονός ότι χώρες οι οποίες πρωτοστάτησαν με τη συμπεριφορά τους εμφανιζόμενες ως κήρυκες της λιτότητας  -και συνεχίζουν να το πράττουν ως σήμερα κουνώντας μας επιδεικτικά το δάκτυλο- αποδεικνύεται, από το δημοσίευμα, ότι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις όπλων και λοιπού στρατιωτικού εξοπλισμού. Προφανώς χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, και η Ολλανδία αντιλαμβάνονται και εκφράζουν με έναν ιδιότυπο τρόπο την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα στα πλαίσια που επιτάσσουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί. Είναι επίσης προφανές ότι όταν το εκάστοτε εθνικό οικονομικό συμφέρον είναι μεγάλο τότε το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες πάει περίπατο. Ωστόσο, για να προλάβουμε οποιονδήποτε βιαστεί να εξάγει συμπεράσματα για τις απόψεις μας σχετικά με την άμυνα της χώρας, τον διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε υπέρμαχοι της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Τούτο δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη δουλικότητα την οποία επέδειξαν οι εγχώριοι εντολοδόχοι της τρόικας, της Ε.Ε. και των λοιπών σκοτεινών ξένων κέντρων αποφάσεων διαπραγματευόμενοι την οικονομική υποδούλωση του Ελληνικού Λαού με το Μνημόνιο 1, κατόπιν μιας υπόσχεσης του τύπου: «αγοράστε όπλα από εμάς και εμείς θα σας υποστηρίξουμε στη δυσκολία σας».
Προτείνουμε να τεθεί το όλο ζήτημα σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με το αίτημα της επιστροφής του ποσού που δαπανήθηκε σε εξοπλιστικά προγράμματα, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, η απασχόληση και η υλοποίηση έργων ανάπτυξης.
Τέλος, καταγγέλλουμε την υποκρισία των κρατών-μελών της Ε.Ε. τα οποία, αφενός καλλιεργούσαν μια ρητορική άκρως επιθετική για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος (την οποία δεν αρνούμαστε) και, αφετέρου, έστρωναν το χαλί της υποδοχής στον εκάστοτε Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας για να διαφημίσουν το «εμπόρευμά» τους. Αλήθεια, κ. Σόϊμπλε η υπομονή σας με την Ελλάδα έφτασε στα όριά της όταν αισθανθήκατε ότι υπήρξε ενδεχόμενο να μην αγοράσουμε τα υποβρύχια που γέρνουν;

                                                          H Συντονιστική Επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου