Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!!!

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: «ΑΔΕΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΜΕ»


εξ
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Ντογάν’ (DHA) δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την κατάθεση των 2 Ελλήνων αξιωματικών που συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη.

Οι 2 Έλληνες στρατιώτες, σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν αποδέχτηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία και ο δε Άγγελος Μιτρετόδης στη κατάθεσή του είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός που πάει να κατασκοπεύσει επιλέγει να το κάνει μες στα χιόνα; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται οι πατημασιές μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά».
Το πρακτορείο Ντογάν αναφέρει ότι οι δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν από την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες από την στρατοχωροφυλακή οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την προφυλάκισή τους. Στην κατάθεσή τους δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία, είπαν ότι πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά.
Ο Άγγελος Μιτρετόδης μέσω του διερμηνέα είπε στο δικαστήριο ότι δεν πέρασαν σκόπιμα τα σύνορα και ότι δεν είναι κατάσκοποι.
«Εμείς επ’ ουδενί παραβιάσαμε τα σύνορα με κακό σκοπό ή σκόπιμα. Ακολουθήσαμε κάποια ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι είναι παράνομοι μετανάστες. Τα ακολούθησα και τράβηξα φωτογραφίες με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός.
Σκοπός μου ήταν να τις δείξω στους ανωτέρους μου. Εμείς όταν είδαμε τα ίχνη των παπουτσιών ακριβώς στο διπλανό δρόμο όπου κάναμε περιπολία καταλάβαμε ότι δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη.
Μετά αντιληφθήκαμε ότι τα ίχνη των παπουτσιών άλλαξαν πορεία. Όταν μετά είδαμε λεκέδες από κίτρινα ούρα, προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα για να τους συλλάβουμε.
Επειδή τα ίχνη των παπουτσιών ήταν πέραν του δρόμου που κάναμε περιπολία και επειδή τα δέντρα είχαν ανατραπεί και περάσαμε ανάμεσά τους γρήγορα, δεν καταλάβαμε πώς περάσαμε στην τουρκική πλευρά. Δεν είδαμε τη γραμμή και μάλιστα δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά, ούτε συναντήσαμε άλλωστε Τούρκο στρατιώτη».
Ο Μιτρετόδης είπε επίσης ότι μόλις αντιλήφθηκαν πως πέρασαν στην τουρκική πλευρά, άδειασαν τα όπλα και παραδόθηκαν στους Τούρκους στρατιώτες.
«Τότε καταλάβαμε τί έγινε και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο, αδειάσαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροι τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Περάσαμε τα τουρκικά σύνορα κατά λάθος, εγώ απορρίπτω κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον μου.
Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά. Επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών. Εγώ αυτό ήθελα κυρίως να δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω την λαθρομετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει καιρό με χιόνι; Άλλωστε την ώρα που περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι», ανέφερε.
O λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης αρνούμενος και αυτός την κατηγορία της κατασκοπείας κατέθεσε ότι δεν ήρθε κακοβούλως: «Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό», υποστήριξε ο Έλληνας υπαξιωματικός.
Η απόφαση του Πταισματοδικείου της Αδριανούπολης είναι ως εξής:
«Αποφασίζεται η προφυλάκιση αντί του κατ’ οίκου περιορισμού (ή περιοριστικών μέτρων) των υπόπτων για τους εξής λόγους:
– Δεν διαθέτουν διεύθυνση στην Τουρκία
– Αν αφεθούν ελεύθεροι, θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής
– Η συγκέντρωση όλων των αποδεικτικών στοιχείων δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται η εξέταση των ηλεκτρονικών τους συσκευών
– Ενδέχεται να χαθούν ή παραποιηθούν αποδεικτικά στοιχεία
– Αλλά και λόγω της φύσης, της κατηγορίας και του τρόπου του εγκλήματος που διέπραξαν».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, οι συλληφθέντες Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία, θα οδηγηθούν στη φυλακή, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν επάνω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου