Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ - ΤΕΡΑΤΑ!!!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της 14χρονης

4 Σεπτεμβρίου 2016, 10:56
Σε ένα φιλικό και κυρίως ανθρώπινο περιβάλλον, έχοντας ξεφύγει από τα όσα απάνθρωπα έζησε τον περασμένο Αύγουστο, φιλοξενείται τα τελευταία 24ωρα η 14χρονη Λαρισαία που όχι μόνο βιάσθηκε από τέσσερις άνδρες αλλά εξωθήθηκε κιόλας στην πορνεία.
Τα όσα καταμαρτυρεί η ίδια στο επιστημονικό προσωπικό που τη στηρίζει αυτές τις ημέρες, προκαλούν σοκ, γεγονότα που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν αλλά και για αυτονόητους λόγους δεν είναι δυνατό να δημοσιοποιηθούν.
Ένα μικρό κορίτσι που δεν έχει τη δύναμη να αντισταθεί σε ενήλικες άνδρες, που την έδεσαν, τη φίμωσαν και τη βίασαν, αλλά δεν είχε όπως φαίνεται ούτε και οικογενειακό περιβάλλον για να καταφύγει προκειμένου να προστατευθεί.
Το δράμα της 14χρονης έχει σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις, πτυχή των οποίων αποτελεί το γεγονός ότι ενήλικες – σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα – όχι μόνο δεν φρόντισαν το μικρό κορίτσι ή δεν το παρέδωσαν στις αρμόδιες αρχές ως όφειλαν ενώ γνώριζαν πως αναζητείται αλλά εκμεταλλεύθηκαν το ασταθές οικογενειακό της περιβάλλον και τη βίασαν.
Για να την εξωθήσουν στη συνέχεια στην πορνεία, εξοικονομώντας χρήματα…
Ερωτηματικά προκύπτουν επίσης και από τη στάση δεκάδων Λαρισαίων, οι οποίοι πληρώνοντας, δέχθηκαν να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους ορέξεις, με ένα ανήλικο κορίτσι. Πτυχή επίσης του ίδιου θέματος αποτελεί επίσης το γεγονός ότι η περιοχή δεν διαθέτει προνοιακές δομές φιλοξενίας παιδιών που βιώνουν σοβαρά προβλήματα στο οικογενειακό τους «περιβάλλον».
Περιβάλλον που επιβάλλει την άμεση απομάκρυνση των παιδιών. Τα περιστατικά είναι αναρίθμητα και γνωστά στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ..
Η 14χρονη, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» φέρεται ειπούσα ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο σχολείο, προς το παρόν απολαμβάνει τη θαλπωρή ανθρώπων Φορέα που προσωρινά τη φιλοξενεί. Ήδη αναζητείται φορέας ενώ μεταξύ άλλων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το θέμα της στέγης θα εξετασθεί εφόσον ολοκληρωθούν και οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθεί η ανήλικη.
«ΒΙΟΣ»
Όπως είναι ήδη γνωστό, η 14χρονη – που γεννήθηκε σε χωριό της Λάρισας το 2002 – εγκαταλείπει τον περασμένο Φεβρουάριο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Βορείου Ελλάδας το οποίο είχε αναλάβει την επιμέλειά της. Επιμέλεια που έχασε η μητέρα της με βάση δικαστική απόφαση, όταν πριν 2-3 χρόνια, η ανήλικη φεύγει από περιοχή της Θεσσαλονίκης εκεί όπου βρισκόταν «παντρεμένη» από τα έντεκά της χρόνια.
Στις αρχές Αυγούστου τη μεταφέρει στη Λάρισα γνωστός της, ο οποίος αφού της έδωσε 10 ευρώ για «να έχει για φαγητό», την εγκαταλείπει στην περιοχή του Αγ. Αχιλλίου. Ένα – δυο βράδια η ανήλικη κοιμάται σε παγκάκια ώσπου συναντά τυχαία, τον 56χρονο γνωστό της.
Αυτός της προσφέρει στέγη στο διαμέρισμά του, σπίτι όπου για κάποια βράδια διανυκτερεύει και ο 55χρονος ο οποίος στη συνέχεια μισθώνει διαμέρισμα στον 4ο όροφο της ίδια πολυκατοικίας.
Είναι το διαμέρισμα που μετατρέπεται σε «φυλακή» για τη 14χρονη αφού κατά την ΕΛ.ΑΣ. κρατείται στο σπίτι αυτό παρά τη θέλησή της. Προηγήθηκε ο διαδοχικός βιασμός του ανήλικου κοριτσιού από τέσσερις συνολικά άνδρες, δυο εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί.
Άνδρες που έδεσαν χέρια και πόδια της μικρής, της φίμωσαν το στόμα με ταινία και στη συνέχεια τη βίασαν διαδοχικά, παρά τις εκκλήσεις του κοριτσιού που προσπάθησε νωρίτερα να ξεφύγει αλλά βρήκε κλειδωμένη την πόρτα. Διαμέρισμα που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η 14χρονη βρέθηκε έχοντας λάβει «υπόσχεση» πως θα της «αγοράσουν φουστάνια» και πως θα της «δώσουν φαγητό».
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά τον βιασμό της, η 14χρονη εξωθήθηκε από συλληφθέντα στην πορνεία. Με τους αστυνομικούς να μην πιστεύουν στα αυτιά τους, ακούγοντας ότι η 14χρονη οδηγούνταν στην Κεντρική πλατεία, στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου την εξέδιδαν σε μεσήλικες άνδρες, «παππούδες» όπως ηλιακά τις περιέγραψε η μικρή. Άλλες πηγές, διευκρίνιζαν στην «Ε», πως η 14χρονη υποχρεώνονταν να πηγαίνει με 5- 6 άνδρες ημερησίως…
ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ
Η 14χρονη Λαρισαία, τις επόμενες ώρες, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Γ’ Ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, ενώπιον της οποίας θα οδηγηθούν αύριο και οι τρεις – μέχρι σήμερα – συλληφθέντες.
Πρόκειται για έναν 55χρονο συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτός που μίσθωσε το διαμέρισμα όπου βιάσθηκε η ανήλικη. Κατηγορείται για τα αδικήματα της μαστροπείας, της παράνομης κατακράτησης και του βιασμού.
Για έναν 56χρονο εποχικό υπάλληλο που αρχικά προσέφερε στέγη στην ανήλικη που συνελήφθη ως συνεργός του 55χρονου και κατηγορείται για απλή συνέργεια στο αδίκημα της μαστροπείας και για αρπαγή ανηλίκου.
Τέλος για έναν ακόμη 55χρονο ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που συνελήφθη κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης παιδιού.
Πληροφορίες της «Ε» θέλουν τους δύο πρώτους συλληφθέντες να «αλληλοκατηγορούνται» ενώ συνήγοροί τους σημειώνουν ότι οι πελάτες τους αρνούνται τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους, προσθέτοντας ότι δεν ευσταθούν οι καταγγελίες.
Να διευκρινισθεί ότι παράλληλα με τη δικαστική έρευνα σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση στοιχείων και άλλων ανδρών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση.
Εφημερίδα Ελευθερία- Βαγγέλης Κακάρας


Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/09/04/sokaroun-i-apokalipsis-tis-14chronis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου