Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Προκαλούν οι Τούρκοι!!!

Τουρκική κορβέτα νοτίως της Ρόδου αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα

Τουρκική κορβέτα νοτίως της Ρόδου αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα
(φωτο αρχείου)
Ως κίνηση αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση τουρκικής κορβέτας στο έργο ιταλικού πλοίου το οποίο ποντίζει καλώδιο σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Συγκεκριμένα, πριν λίγες ώρες, η τουρκική κορβέτα «Μπόντρουμ» έπλευσε στα διεθνή ύδατα Νότια της Ρόδου και Νοτιοανατολικά της Καρπάθου και δι” ασυρμάτου ειδοποίησε το ιταλικό σκάφος «Odin Finder» ότι παρανόμως επιχειρεί σε μια περιοχή η οποία – κατά τον πάγιο ισχυρισμό της Άγκυρας – ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Από την Αθήνα είχε εκδοθεί νωρίτερα ναυτική ειδοποίηση (NAVTEX) για τα έργα στην περιοχή.
Λίγο μετά την παρέμβαση της τουρκικής κορβέτας, στην περιοχή έπλευσε και η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» η οποία βρισκόταν στην Κίναρο στο πλαίσιο των ερευνών για το δυστύχημα του ελικοπτέρου Agusta Bell.
Αυτή τη στιγμή οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά με τα πολεμικά πλοία να βρίσκονται σε απόσταση 4-5 ναυτικών μιλίων από το ιταλικό.
Σημειώνεται ότι η πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου περιλαμβάνεται στις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ στην τελευταία τριμερή Σύνοδο, στο πλαίσιο της ενεργειακής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου