Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ!!!

Αγρότες έδιωξαν κακήν - κακώς το Νίκο Παπαδόπουλο από τη Νίκαια

Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά απειλούν να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό

Αγρότες έδιωξαν κακήν - κακώς το Νίκο Παπαδόπουλο από τη Νίκαια




 Να πάρει πάνω του το παιχνίδι για να «κατευνάσει» το κοινωνικό μέτωπο επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας που δηλώνει πρόθυμος να δει τους αγρότες οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και θα απαντήσουν την Τρίτη στην «έμμεση» πρωθυπουργική πρόσκληση. ήδη έχουμε τις πρώτες διαφοροποιήσις από το κυβερνητικό στρατόπεδο για το ασφαλιστικό, πέραν του κ. Μιιχελογιαννάκη και από δύο Λαρισαίους βουλευτές, τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Βασιλη Κόκκαλη και τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, ενώ εντύπωση προκαλεί στους αγρότες το γεγονός ότι δεν έχει πάρει θέση ο αγρότης - βουλευτής του ΣΥΙΡΙΖΑ, που συμμετείχε ανελλιπώς στα μπλόκα των τελευταίων ετώνΝίκος Παπαδόπουλος.

 Ο Νίκος Παπδόπουλος, συνοδευόμενος από το πικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε σήμερα το μεσημέρι μάλιστα να επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας, όπου μέχρι πέρυσι έδινε ενεργά το απρόν με το τρακτέρ του, αλλά οι αγρότες του ζήτησαν με έντονο τρόπο να φύγει και να παραιτηθεί από βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αν θέλει να έρθει ως αγρότης στο μπλόκο!

Η παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, δυναμίτισε το ήδη οξυμένο κλίμα. Στη θέα του αγροτοσυνδικαλιστή και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος οι αγρότες άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του και να τον κατηγορούν για την εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν έχει καμία σχέση με όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προεκλογικές περιόδους.

«Δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ; Ήσουν μαζί με εμάς και τώρα μας βάζεις τη θηλιά στο λαιμό. Να παραιτηθείς, να φύγεις από εδώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι με τους αγρότες. Ντροπή σου. Σου άρεσε η καρέκλα. Παραιτήσουν αν θες να είσαι εδώ» φώναζαν εξαγριωμένοι οι αγρότες κατά του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή κακήν κακώς.

Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά απειλούν να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό

«Ντροπή σου. Να παραιτηθείς αν θες να βρίσκεσαι εδώ» φώναζαν οι αγρότες στον Νίκο Παπαδόπουλο στο μπλόκο της Νίκαιας


Ο τελευταίος πάντως είχε δηλώσει λίγο μετά τις γιορτές στο "Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας" ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι καλοδεχούμνες, προκειμένου να πιεστούν οι θεσμοί, γιατί με αυτά τα μέτρα εξοντώνονται οι αγρότες, ενώ παλιότερα προ διμήνου ότι θα συμμετείχε και ο ίδιος με το τρακτέρ στις κινητοποιήσεις, απλά δεν ήξερε αν θα πάει στα Τέμπη ή στη Νίκαια...!

Πάντως βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης έχουν μείνει μακριά από την «φωτιά» του ασφαλιστικού προκαλώντας ενόχληση στο επιτελείο του Μαξίμου αλλά και πιθανά σενάρια για την τύχη του Γ. Κατρούγκαλου.

Β. Κόκκαλης για το ασφαλιστικό: Δεν μπορεί να ψηφιστεί
Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά απειλούν να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό

 Συγκεκριμένα ην πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλης σε επαφή που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατρούγκαλο, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την μόνιμη και ουσιαστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων και επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να επαναδιατυπωθεί στο νόμο το πάγωμα αυτών και την κεφαλαιοποίηση και αφαίρεση των οφειλών από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικός χρόνος.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στα αιτήματα των δικηγόρων ζητώντας αφορολόγητο ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ, εξηγώντας πως η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ιδιαιτέρως τους νέους δικηγόρους, τους νέους επιστήμονες που δίνουν αγώνα καθημερινής διαβίωσης.

Σχετικά με τους αγρότες, ο Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ, καθώς «πάση θυσία πρέπει να προστατευθεί το μικρομεσαίο αγροτικό εισόδημα».

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κόκκαλης τονίζει:

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι επείγουσα και αναγκαία αλλά οφείλουμε να βλέπουμε πίσω από τους αριθμούς και τους ανθρώπους. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες που επλήγησαν από την κρίση τα έτη 2009-2015, είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Πρέπει οπωσδήποτε να σταθούμε δίπλα τους και να παγώσουν οι μέχρι τώρα οφειλές τους και να μεταφερθούνε στην αναλογική σύνταξη, δηλαδή να υπολογίζονται και να αφαιρεθούνε από την καταβλητέα σύνταξη. Δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο χωρίς μέτρα και αποφάσεις ελάφρυνσης των εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών».


Βουλευτές κλήθηκαν να βγουν συντονισμένα στα ΜΜΕ και να υπερασπιστούν τις επιλογές της κυβέρνησης
Αγρότες έδιωξαν κακήν - κακώς το Νίκο Παπαδόπουλο από τη Νίκαια

Στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός για την …σιγή ιχθύος που τηρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Μ. Μαξίμου πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε μία πρωτοβουλία ενημέρωσης των βουλευτών, οι οποίοι κλήθηκαν να βγουν συντονισμένα στα ΜΜΕ προκειμένου να υπερασπιστούν τις επιλογές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Όμως ούτε αυτή κίνηση είχε αποτέλεσμα προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μαξίμου για τις αντιδράσεις των μελών της ΚΟ ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Ήδη ο βουλευτής Ηρακλείου Γ. Μιχελογιαννάκης διαβλέποντας την κορύφωση των κινητοποιήσεων των αγροτών εξέφρασε πρώτος την αντίθεσή του με το νέο ασφαλιστικό δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει τις διατάξεις για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Ηρακλείου είχε προβλέψει ότι μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο που οι βουλευτές θα επισκεφτούν τις περιφέρειές τους, θα αυξηθεί ο αριθμός των διαφωνούντων στο σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Οι προβλέψεις Μιχελογιαννάκη επιβεβαιώθηκαν στην Καστοριά όπου οι τοπικοί βουλευτές αντιμετώπισαν το μένος των αγροτών που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο, στις Σέρρες όπου οι αγρότες έκαιγαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Για ποια κορυφαία στελέχη υπάρχει γκρίνια

Φαίνεται πως έχουν αφήσει τον Γ. Κατρούγκαλο να οδηγηθεί μόνος του στον λάκκο των λεόντων του ασφαλιστικού

Μετά την ενημέρωση των υπουργών κ.κ. Κατρούγκαλου, Αλεξιάδη και Αποστόλου στα ΜΜΕ για το ασφαλιστικό και την άμεση απάντηση των αγροτών ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, είναι εμφανής η απουσία υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης από την αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο παρασκήνιο κατονομάζουν τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη ή ακόμα και τον πρώτο τη τάξει υπουργό Π. Κουρουμπλή για τους οποίους αναφέρουν ότι δεν έχουν τοποθετηθεί στο ασφαλιστικό πρόβλημα.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι μάλιστα αναφέρουν ότι φαίνεται πως έχουν αφήσει τον Γ. Κατρούγκαλο να οδηγηθεί μόνος του στον «λάκκο των λεόντων του ασφαλιστικού» ενώ δεν αποκλείουν για τον υπουργό Εργασίας να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώξει να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πρόταση και να πιστώσει την αποτυχία του σχεδίου σε ένα πολιτικό πρόσωπο.

Kαι η Άννα Βαγενά στις  «γραβάτες» που αντιδρούνΒασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά απειλούν να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό

Περίπου 38 βουλευτές ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου ή του πολιτικού μηχανικού που θίγονται από την κυβερνητική πρόταση από το νέο ασφαλιστικό εκ των οποίων οι 30 έχουν αντιδράσει έντονα στις διαδικασίες της ΚΟ.

Μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αντιδράσει είναι οι Β. Κατριβάνου, Χρ. Καραγιαννίδης, Άννα Βαγενά, Νίνα Κασσιμάτη, Γιώργος Παπαηλιού, Σπύρος Ακριβάκης και Γ. Μιχελογιαννάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό τμήμα των διαφωνούντων βουλευτών με το ασφαλιστικό έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχουν έντονες αναφορές στην Κεντροαριστερά.

Πηγή : thetoc.gr- iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου