Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ - ΠΡΨΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ!!!

 gallia
Ήταν αναμενόμενη η επικράτηση του κόμματος Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας και τώρα πραγματοποιείται!
Έτσι, κατά τον χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών, το κόμμα Λεπέν αναδεικνύεται πρώτο με ποσοστά γύρω στο 30% και επικρατεί σε τουλάχιστον έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ η Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κερδίζουν περισσότερο από το 40% των ψήφων στις περιφέρειες Nord-Pas-de-Calais-Picardie και Provence-Alpes-Cote d’ Azur, PACA, όπου ήταν υποψήφιες.
Ενόψει δε του δευτέρου γύρου, οι σοσιαλιστές του συντρόφου Ολάντ –που ήρθαν τρίτοι και καταϊδρωμένοι- αποσύροντας τους υποψηφίους τους καλώντας τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν το κόμμα Σαρκοζί. Δείγμα κι αυτό του πανικού που έχει καταλάβει το σύστημα – αν και η αρχηγός του κόμματος έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί της, σε διάφορα ζητήματα.
Αλλά, παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μια καθαρή νίκη των εθνικιστικών ιδεών σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, που αναμένεται να επηρεάσει σοβαρά τις πολιτικές εξελίξεις και στις υπόλοιπες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου!

Είναι ήδη βουλευτής και στο εξής θα είναι και περιφερειάρχης σε μια από τις μεγαλύτερες και διασημότερες περιφέρειες της Γαλλίας η 26χρονη ανιψιά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, που σάρωσε στις περιφερειακές εκλογές προκαλώντας σοκ στη χώρα.
Η νεαρή Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν θριάμβευσε στις χθεσινές εκλογές, φτάνοντας στην πρώτη θέση από τον πρώτο γύρο και συνεχάρη τον εαυτό της για αυτή την «ιστορική νίκη», όπως την ονόμασε. Η περιφέρεια Προβένς-Αλπεων-Κυανής Ακτής βρισκόταν στα χέρια του σοσιαλιστικού κόμματος τα τελευταία 18 χρόνια.

«Πρόκειται για εντελώς ιστορικό σκορ!» ήταν η φράση της Μαριόν Λεπέν, η οποία γίνεται 26 ετών στις 10 Δεκεμβρίου. «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχισμένοι για το ποσοστό, το οποίο μας τιμά και μας γεμίζει ευθύνη» πρόσθεσε η νεαρή πολιτικός από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Εθνικό Μέτωπο στην πόλη Ποντέ, μια από τις 11 πόλεις που το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε στις εκλογές του περασμένου έτους και όπου η σαμπάνια έρρεε άφθονη το βράδυ της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου.
«Το παλιό πολιτικό σύστημα πέθανε. Ενας μεγάλος άνεμος ελπίδας και αλλαγής φυσάει στην περιφέρεια» είπε ακόμη. Η μεγάλη κίνηση της Μαριόν Λεπέν ήταν να συμμαχήσει με άλλα κινήματα της δεξιάς, ειδικά στην περιοχή των Αλπεων, πράγμα που ποτέ δεν είχαν κάνει ως σήμερα ούτε ο παππούς της -ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος- Ζαν Μαρί Λεπέν, ούτε η θεία της -πρόεδρος του κόμματος- Μαρίν Λεπέν.

Και πράγματι το αποτέλεσμα της νεαρής ακροδεξιάς υποψήφιας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού έφτασε το 40% την ώρα που ο δεξιός υποψήφιος (βουλευτής και δήμαρχος της Νίκαιας) έχασε με 26% και το σοσιαλιστικό κόμμα με 16%.
Για πολλούς είναι το νέο κορίτσι-θαύμα της ακροδεξιάς στη Γαλλία. Είναι μόλις 25 ετών, αλλά έχει ήδη σπάσει... πολλά ρεκόρ. Και όλοι στο πρόσωπό της βλέπουν την επόμενη ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου. Μένει να διευκρινιστεί αν θα γίνει ομαλά και με τις ευλογίες της θείας της, Μαρίν, ή θα γίνει... αλλιώς, όπως δηλαδή έκανε η Μαρίν με τον πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος, Ζαν Μαρί Λεπέν.
Πριν από τρία χρόνια, η Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν έγινε η πιο νεαρή βουλευτής στην ιστορία της Γαλλίας. Ήταν μόλις 22 ετών και φοιτήτρια στο δεύτερο έτος στη Νομική στη Σορβόνη ακόμα... Είναι η αγαπημένη του παππού ακροδεξιού πρώην ηγέτη ο οποίος την ώθησε να βγει στο πολιτικό προσκήνιο. Αντίθετα με τους μεγαλύτερους, η 26χρονη Μαριόν έχει χαμηλό προφίλ και δεν εκτίθεται ιδιαίτερα με ακροδεξιές απόψεις.
Προβάλλει προς τα έξω μια ιδιαίτερα συντηρητική ιδεολογία και αυτό την κάνει συμπαθητική στο παραδοσιακό σώμα ψηφοφόρων του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Το 2014 η μικρή Μαριόν πήρε 80% ψήφων στην κεντρική επιτροπή του κόμματος και ξεπέρασε ακόμη και την πρόεδρο θεία της Μαρίν Λεπέν καθώς και τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου