Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!!! ΚΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ...

«Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τον Ιανουάριο»


«Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τον Ιανουάριο»
Σε ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας επισημαίνονται τα παρακάτω:
«Μέσα στο θολό τοπίο της πολιτικής αστάθειας οι τράπεζες ετοιμάζονται για μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τον Ιανουάριο εκμεταλλευόμενες:
- την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί το αίτημα των καταναλωτικών οργανώσεων για ανανέωση της απόφασης αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που λήγει στις 31-12-2014.
- την αδυναμία οριστικής και δίκαιης λύσης του προβλήματος των κόκκινων δανείων που προέκυψαν από τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης.
- τους περιορισμούς του Ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που δεν μπορεί να απορροφήσει όλους τους οφειλέτες που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία.
- την αδυναμία των θεσμών του «κώδικα δεοντολογίας» και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» να καλύψουν τα δάνεια που έχουν καθυστέρηση καταβολής δόσεων και έχουν καταγγελθεί. Αντίθετα προβλέπουν απαράδεκτες διατάξεις όπως να γίνει κάποιος ενοικιαστής στο σπίτι του.
Οι διαβεβαιώσεις των τραπεζών ότι δεν θα κάνουν πλειστηριασμούς είναι παραπλανητικές, αφού κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, βγαίνουν ακίνητα στο σφυρί σε εξευτελιστικές τιμές.
Το έδαφος προετοιμάζουν και οι διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι οποίες:
- διευκολύνουν την επίσπευση πλειστηριασμού εκ μέρους των Τραπεζών οι οποίες αποκτούν αδικαιολόγητα προνόμια στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης έναντι των οφειλετών
- θεσπίζουν ασφυκτικές προθεσμίες άμυνας
- διατηρούν τα υψηλά «παράβολα» που καθιστούν την πρόσβαση στην Δικαιοσύνη δυσχερή και απρόσιτη για τον αδύναμο πολίτη που με δυσκολία καλύπτει τις ανάγκες επιβίωσής του
- προβλέπουν ότι μετά το 2015 οι πλειστηριασμοί που θα έχουν ως τιμή εκκίνησης τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές αξίες με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να χάνουν τα σπίτια τους και πάλι να χρωστάνε.
Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου