Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ!!!

 Σε μία σοβαρή αποκάλυψη προέβη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Μιλώντας στη "Θεσσαλία τηλεόραση" για την παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, με αφορμή το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες τα ξημερώματα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήλωσε ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Μεταφορών. «Δυστυχώς στη χώρα μας, κανένας δεν ψάχνει, κανένας δεν ασχολείται, γι’ αυτό και όλοι είναι λίγο απ’ όλα. Ζητήσαμε την εκχώρηση αρμοδιότητας υλοποίησης έργων αύξησης της ασφάλειας των οδικών τμημάτων της παλιάς εθνικής Βόλου – Λάρισας και, δυστυχώς, από το 2013, το ΥΠΟΜΕΔΥ, δεν μας δίνει την έγκριση», ανέφερε.

Τόνισε δε ότι το έγγραφο με το αίτημα προς το υπουργείο εστάλη στις 16 Οκτωβρίου 2013. Ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι η μεγάλη κίνηση φορτηγών στην παλιά εθνική οδό σχετίζεται  με το ακριβό κόστος των  διοδίων  και δήλωσε ότι «δεν αφήνουν να φτιάξουμε καλύτερο το δρόμο για να μην πηγαίνουν περισσότερα οχήματα από τον παλιό. Δεν ξέρω τι έχει υπογραφεί στη σύμβαση». Επισήμανε δε ότι δεν επιτρέπεται βάσει της σύμβασης  να υπάρξει ανταγωνιστικός δρόμος της εθνικής οδού.
 Ο Κ. Αγοραστός τόνισε ότι όταν χάνονται οι ευκαιρίες δεν μπορούν να ξαναβρεθούν. Στο προηγούμενο περιφερειακό πρόγραμμα είχαμε εντάξει πολλά οδικά έργα και κάποιοι φώναζαν, διότι δεν ήξεραν ότι στο επόμενο δεν θα έχουμε τόσα οδικά έργα.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι ούτε το υπουργείο, ούτε η εταιρία Εγνατία Οδός εκπόνησαν τις μελέτες ασφάλειας του δρόμου, παρά τις συναντήσεις που έγιναν εδώ και δύο χρόνια. Τέλος ανέφερε πως το τραγικό τροχαίο ας είναι η απαρχή για να "ξυπνήσουν κάποιοι στην Αθήνα" και να εκχωρήσουν τις αρμοδιότητες, εκεί που αποκεντρωμένα λειτουργεί η διοίκηση αγφουγκραζόμενη τα ¨θέλω και τις αγωνίες των πολιτών" Ωστόσο κατέληξε λέγοντας πως φαίνεται ότι το τραγικό τροχαίο έγινε καθαρά για λόγους αποφυγής των διοδίων, από την πλευρά του οδηγού της νταλίκας και όχι λόγω προβλημάτων σφάλειας του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο. Για τούτο πρέπει να δούμε ξανά το θέμα της δυνατότητας απαγόρευσης της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Π.Ε. οδό Λάρισας- Βόλου, πράγμα που απαιτεί όμως διαρκή αστυνόμευση...
- See more at: http://www.thessaliatv.gr/news/4967/agorastos-den--afhnei-to-yp-metaforwn-na-beltiwsoyme-thn-peo-boloy---larisas/#sthash.5gcQHuxo.eYxMTBzz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου